No stress

Nu i tidiga vintern brukar många kunna bli lite lätt deprimerad av kylan och av mörkret som blir redan vid 16.00 på dagen. Stressen brukar också bli värre för mig den här årstiden, speciellt på morgnarna när man blir sen upp ur sängen.

Här kommer lite tips på hur du kan minska stressen:
Drick grönt te - Kaffe och andra drycker med koffein sätter fart på stresshormonet kortisol. Välj grönt te istället! Det är proppat med antioxidanter som skyddar kroppens celler. Varför inte köpa en riktig mysmugg till teet? Slut händernaa om den varma koppen - en studie visar att när vi håller händerna runt en varm kopp leder det till goda, varma tankar.

Massera mera - Beröring är en supermetod för att bli avstressad. Massage mjukar upp spända och stela muskler och frigör oxytocin som är ett "lugn och ro-hormon". Kosta på dig att gå till en professionell massör eller be din kompis eller partner massera dig. Men man kan även massera sig själv för att lugna stressen, gör såhär: Rör på axlarna och pressa dem bakåt så långt det går. Håll kvar i fem sekunder. Slappna av och upprepa fem gånger. Lägg sedan ena handen längst upp på armen och massera bestämt nedifrån och upp mot halsen. Upprepa tre gånger. Pressa fingrarna mot nacken och rör fingertopparna i cirklar uppåt på huvudet. Placera sedan händerna bakom huvudet och massera skallbasen med tummarna.

Allmänt | |
Upp